6 kleding tips voor de tuinman

Kleding en zonnebrandcrème zullen niet de planten gaan planten, en ze zullen ook niet de gaten graven waar de aardappelen in verbouwd gaan worden. Maar toch is de kleding die gedragen word tijdens de werkzaamheden in de tuin belangrijk voor de veiligheid.

Om te beginnen bij het begin, het is belangrijk dat je wat op je hoofd draagt. De lichaamswarmte ontsnapt bij het gezicht, daar kan een bivakmuts een uitkomst bieden. Maar ook in de zomermaanden dient er aandacht besteed te worden aan het hoofd. Zo is een zonnesteek een veelvoorkomend als je veel buiten aan het werk bent. Draag daarom ook in de zomer een hoofddeksel!

Draag een oud comfortabel jack, het beste is als deze voorzien is van grote zakken. Zo kan je er makkelijk tuingereedschap in kwijt.

Handig tuingereedschap
Handig tuingereedschap

Kies voor een geschikte werkbroek, het licht heel erg aan de omgeving waar je werkzaam bent, zo kan je in vochtige omgevingen beter kiezen voor een waterafstotende broek, waar je in een warm klimaat vaak een goed ventilerende broek wilt dragen.

Zorg voor goede werkhandschoenen! Het beschermen van de handen is belangrijk voor de tuinman, zo kan er altijd ergens glas te vinden zijn of scherpe stenen bij het graven. Ook bij het snoeien van planten met doorns zijn werkhandschoenen de uitkomst.

Kijk uit voor je tenen! Door het dragen van werklaarzen worden de tenen al tegen de meeste gevaren beschermt. Zodra je het tuingereedschap pakt horen de laarzen al gedragen te worden, safety first!

Als laatste moet je er voor zorgen dat je de huid beschermd, in de buitenlucht word je veel blootgesteld aan UV stralen die schadelijk zijn voor de huid. Smeer de huid daarom goed in met zonnebrandcrème, om je hiervoor te beschermen!

Dit waren dan de 6 kleding tips voor de tuinman, misschien niet de droom van elke designer, maar een tuinder zal liever kiezen voor comfort en veiligheid dan voor het uiterlijk van de kleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − 5 =