Hoe kies ik de juiste werklaarzen?

Klussers vergeten vaak de juiste werklaarzen te dragen, vaak worden wel werklaarzen gedragen maar niet de juiste. Het is zelfs zo dat het dragen van het juiste veiligheidsschoeisel van invloed is voor de veiligheid van de drager en ook komt het de productiviteit te goede.

Door rekening te houden met deze zaken zal ik verder gaan met het geven van advies over het kiezen van de juiste werklaarzen, en waar je op moet letten.

Kies werklaarzen met de juiste pasvorm.

Comfort en bescherming kunnen alleen bereikt worden als we laarzen kopen die goed passen. Dit geld eigenlijk voor alle PBM’s (Persoonlijke Beschermingsmiddelen). U moet van te voren goed oriënteren en de tijd nemen om erachter te komen welke laarzen het beste passen bij uw werk.

Om tot een goede keuze te komen kunt u meerdere merken met elkaar vergelijken. Omdat verschillende merken weer heel anders kunnen zitten.

Ook een belangrijk punt is het materiaal waar de laarzen van gemaakt zijn, het beste kunt u kiezen voor leren werklaarzen, simpelweg omdat deze het meest duurzaam zijn.

Let ook op de sokken die u normaal draagt. Draagt u vaak dikke sokken? Neem dan een maatje groter zodat u altijd de juiste pasvorm hebt. Hetzelfde geldt wanneer u steunzolen of kussentjes in de schoenen draagt.

Verschillende werklaarzen
Verschillende werklaarzen

Koop de meest geschikte werklaarzen

Er zijn vele soorten veiligheidslaarzen beschikbaar, en zijn gemaakt voor unieke toepassingen. Stalen neuzen laarzen is nog maar het begin de veiligheid! Goede werklaarzen zorgen ervoor dat u beschermd bent tegen talloze risico’s, denk bijvoorbeeld aan: verstuikingen, vallende voorwerpen stoten en nog veel meer.

Wanneer u veel buiten werkt zou u kunnen kiezen voor water afstotende werklaarzen. Dit geld ook wanneer u werkt met chemicaliën die kunnen lekken. Wanneer dit het geval is, zorg dan wel dat de laarzen ook tegen chemicaliën kunnen!

Probeer rekening te houden met alle bovenstaande factoren, en u zult merken dat het uitzoeken van de juiste werklaarzen niet een onmogelijke taak meer is. Om de juiste werklaarzen te kiezen dient u wat onderzoek te doen naar de gevaren van de werkplek en welke laars daar het beste bij past!

One thought on “Hoe kies ik de juiste werklaarzen?

  1. Inderdaad belangrijk om geschikte laarzen te kopen die genoeg steun bieden. Met name wanneer je er een hele dag op moet lopen is dat belangrijk. Ik heb zelf ook zolen in mijn werkschoenen gelegd voor meer comfort. Dit is ook een aanrader wanneer je bijvoorbeeld voetklachten hebt of steunzolen draagt in normale schoenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + 6 =