Hoe maak je laminaat schoon?

Het is weer tijd om de vloer schoon te maken, maar wat nu als je niet weet hoe je dit doet zonder dat er strepen op de vloer ontstaan? Bijna geen een vloer is makkelijke schoon te maken dan een laminaat vloer. Dit komt doordat er bijna geen vuil hecht aan de vloer. Stofzuigen zou al voldoende zijn, maar dweilen is soms ook even nodig.

Maar hoe maak je laminaat nu het beste schoon? Veel mensen voegen schoonmaakazijn toe aan het water om het laminaat zo goed mogelijk schoon te maken. Zorg wel dat je de vloer niet te nat maakt en dat de ramen en deuren open staan, zodat het laminaat zo snel mogelijk kan drogen.

Ook maken sommige mensen laminaat schoon met een ui. Je leest het goed, een ui. De ui wordt dan gesneden en met schil toegevoegd aan het water. Dit zou goed werken tijdens het schoonmaken van laminaat. Ook wordt dit gebruikt voor het ramen lappen. Een andere optie is natuurlijk speciale schoonmaakmiddelen te gebruiken. Er bestaan namelijk ook bepaalde schoonmaakmiddelen die specifiek voor laminaat bedoeld zijn. Maar, in sommige gevallen kan het laminaat nog beschadigen door de schoonmaakmiddelen. Hierom gebruiken heel veel mensen nog gewoon het schoonmaakazijn trucje.

Natuurlijk is het ook erg belangrijk dat je het laminaat wel goed onderhoudt. Maar laat je niet afschrikken door het onderhoud, de volgende keer als je een laminaat aanbieding ziet moet je niet bang zijn voor het onderhoud van zo’n vloer. Het is natuurlijk wel zo dat goed onderhoud ervoor zorgt dat het langer mooi blijft en je er langer gebruik van kunt maken. Laminaat is namelijk niet iets waar geen onderhoud bij komt kijken, maar het is ook niet iets waar je uren mee bezig bent.

Het is natuurlijk ook mogelijk om met vochtige doekjes het laminaat schoon te maken, maar let wel op dat het laminaat niet te nat wordt. Het is namelijk zo dat het meeste laminaat niet waterproof is, het water trekt namelijk vaak in het laminaat en dan is het niet meer zo mooi als het normaal was. Gebruik hierom dus minimaal water, maar ook niet te weinig. Als je niet genoeg water gebruikt heeft het namelijk ook geen effect. Zorg er dus voor dat je jouw laminaat perfect onderhoudt om het lang mooi te houden.