Tips voor het schilderen van uw huis

Tips voor schilderen

Als je huis toe is aan een nieuwe laag verf en je laat dit niet doen door een schilder in Utrecht, ga dan niet meteen met verf en kwasten aan de slag. Er is namelijk nog wat zeer belangrijk voorwerk te doen, al voorts je aan de klus begint. Dit voorwerk is eigenlijk nog belangrijker dan het echte verven zelf. Het zorgt er namelijk voor dat alle oneffenheden van de muur en kozijnen af zijn en dat de nieuwe laak verf mooi en goed zal hechten.

Ontvetten en schuren
Begin met het ontvetten van het oppervlak dat je wil gaan schilderen. Dit geeft je ook meteen de mogelijkheid om oude resten van het oppervalk weg te halen. Ga nu verder met het schuren van het oppervlak. Dit zorgt ervoor dat je een oppervlak krijgt waar de nieuwe laak verf mooi tegenaan kan hechten. Ook is dit te tijd om je kijken of er nog gaten of andere moeilijkheden zijn. Plamuur deze eerst netjes weg. Het is in dit stadium vooral belangrijk om een mooi egaal oppervlak te creƫren.

Afplakken
Je wil alleen verf op de delen waar het bedoeld is. Plak dan ook alles wat niet geverfd mag worden goed af. Onder meer bij ramen of hoeken is het zeer belangrijk dat dit op een goede manier gedaan wordt met de juiste materialen. Het kan anders gebeuren dat er bijvoorbeeld verf onder je afgeplakte delen loopt. Als dit gebeurt heb je ineens een nieuwe klus te pakken en daar zit je waarschijnlijk niet op te wachten.

Grondverf
Nu kun je pas echt aan het schilderen slaan. Gebruik een grondverf die goed hecht op de gekozen onderlaag. Verschillende oppervlakken hebben namelijk een verschillend type verf nodig. Je kunt je voorstellen dat je op een trap een andere soort verf nodig hebt als op een muur. Als je hier zelf geen overzichtelijk idee van hebt, laat je dan zo goed mogelijk informeren in bijvoorbeeld een bouwmarkt. Idealiter lees je eerst zelf een en ander om een goed idee te krijgen van typen verf. Ben ook zeer zorgvuldig met het aanbrengen van de grondlaag. Je schildert hier uiteindelijk het eindresultaat overheen. Hoe strakker en gladder deze grondlaag, hoe mooier het eindresultaat zal zijn.

Verven
Schuur de grondlaag en begin met de daadwerkelijke bovenlaag verf. Ben ook hier weer erg zorgvuldig en probeer netjes te werken. Verf het oppervlak twee keer voor een optimale dekking.