Waar moet je op letten bij het klussen op hoogte

Ben jij iemand die graag op zijn tijd wat klusjes doet rondom het huis of juist voor je werk op hoogte werkt, dan is het belangrijk om op een veilige manier te klussen. Het kopen van een rolsteiger, kamersteiger of vaste steiger is hierin al een belangrijke stap. In dit artikel worden een aantal tips gegeven voor het klussen op hoogte.

Zorg voor een goed steiger

Om veilig op hoogte te kunnen werken is het belangrijk dat je in het bezit bent van de juiste materialen. Dit begint dus al met het werken op een steiger. Afhankelijk van de situatie kan het juiste steiger worden gekozen. Zo is een kamersteiger geschikt voor binnen en een rolsteiger weer zeer geschikt om buiten op hoogte te kunnen werken. Kijk online eens naar de mogelijkheden voor een kwalitatief goede rolsteiger. Moet je vaak op hoogte werken dan is het vaak verstandig om een rolsteiger te kopen in plaats van te huren. Dit zal vooral voor de lange termijn financieel aantrekkelijker zijn.

Veilig werken op hoogte

Het werken op een steiger zorgt ervoor dat je gemakkelijker kan werken, dit is echter niet de enige functie van het werken op een steiger. Daarnaast is het ook nog eens vele malen veiliger dan het werken op een ladder. Bovendien is in 2018 een nieuwe norm van toepassing geworden, waardoor de veiligheid is aangescherpt. Uiteraard is het natuurlijk ook belangrijk om geen gekke dingen te doen, wanneer je op hoogte werkt. Dit geldt uiteraard niet alleen voor jezelf, maar ook voor je collega’s.

Het juiste gereedschap gebruiken

Wanneer je op een veilige manier op hoogte kan werken, is het daarnaast nog belangrijk om met het juiste gereedschap te kunnen werken. Op een steiger kun je niet teveel gereedschap meenemen. Dit heeft te maken met de ruimte die nog beschikbaar is op een steiger. Kies daarom voor het werken op hoogte voor gereedschap dat klein, maar wel nog functioneel genoeg is. Daarnaast is het altijd verstandig om zoveel mogelijk voorbereidend werk te doen.