Welke type woningen zijn het meest waardevast?

Zie je de aankoop van een nieuwe woning als investering? Dat is slim van je in de opbloeiende woningmarkt van Groningen. Door de juiste woning te kopen, kun je op termijn een flinke winst maken. Laat je niet verleiden door een woning te kopen die op dat moment van je leven aan je woonwensen voldoet. Denk aan de lange termijn. Als twintiger kun je door het kopen van de juiste woning starten aan een wooncarrière. Koop als veertiger de juiste woning, zodat je over twintig jaar vervroegd met pensioen kunt. Pak je kans door je te oriënteren op nieuwbouwwoningen bij NieuwWonenGroningen.

Hoogopgeleiden starters kiezen voor Groningen: investeer in een appartement

Jonge mensen, vooral hoogopgeleiden, willen in de grote stad wonen. Daar vinden ze na hun afstuderen aantrekkelijke banen en kunnen ze in hun vrije tijd volop genieten van de stedelijke voorzieningen. Dit geldt ook voor de studentenstad Groningen, de economische motor en de culturele hoofdstad van het Noorden. In gewilde wijken proberen starters hopeloos een woning te machtigen, vaak zonder succes. De helft van de woningen worden per inschrijving verkocht en bieden is alleen mogelijk bij een vanaf-prijs. Investeer slim en koop een nieuwbouwappartement in de Groningen. De vraag naar dit type woning zal blijven in een studentenstad, waar veel afgestudeerden jaarlijks als starter de woningmarkt betreden.

Groningen is populair onder jonge gezinnen: koop een tussenwoning

De stad Groningen is populair onder jonge gezinnen. De stad is een echte plek voor gezinnen. Dit is terug te zien als je de wachtlijsten voor een sociale huurwoning bekijkt. Jonge gezinnen moeten momenteel 3,5 jaar wachten voordat zij een eengezinswoning kunnen betrekken. Deze problematische wachtlijst zorgt voor een druk op de koopmarkt waar het aanbod van eengezinswoningen ook schaars is. Prijzen van eengezinswoningen zijn de laatste jaren flink gestegen en die trend zal zich voortzetten. Steeds meer jonge gezinnen willen graag in de stad blijven wonen. Wil je rendement behalen uit je nieuwe koopwoning? Je koopt dan een tussenwoning, een gewild type woning voor jonge gezinnen.

Investeren in een koopwoning? Laat je adviseren door een lokale aankoopmakelaar

Met de aankoop van een nieuwe woning in het gewilde Groningen kun je op termijn een flink rendement maken. Appartementen en tussenwoningen zijn onverminderd populair in deze stad. Deze type woningen moeten wel in de juiste buurt staan om waardevast zijn. Een lokale makelaar die de markt goed kent en het verloop van trends kan inschatten, kan je adviseren in de aankoop van een waardevaste woning. Maak daarom een afspraak met een aankoopmakelaar in de stad Groningen en laat je goed informeren.